Biró és Kulcsár indul befutó helyen az RMDSZ képviselőjelölti listáján

Biró Zsolt és Kulcsár Terza József foglalja el az RMDSZ által felajánlott két befutó helyet a képviselőjelölti listákon – döntötte el péntek este a Magyar Polgári Párt (MPP) bővített elnöksége.

A MPP elnöke Hargita megyében, a háromszéki szervezet elnöke pedig értelemszerűen Kovászna megyében indul a parlamenti választásokon – tudtuk meg Biró Zsolttól. A politikus tájékoztatása szerint a bővített elnökség elfogadta az RMDSZ-szel kötendő együttműködési megállapodás szövegét is. A dokumentumot várhatóan a jövő héten írja alá Biró Zsolt és Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Az MPP elnöke elmondta, az ülésen a megállapodásnak az RMDSZ-szel egyeztetett változatát fogadták el. Ezt néhány órával korábban megszavazta Kolozsváron a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) is. Az egyezség szerint az RMDSZ a két befutó hely mellett további öt helyet ajánl fel képviselőjelölti listáin az MPP politikusainak, egyet-egyet  Szatmár, Bihar, Máramaros, Kolozs és Maros megyében.

A SZÁT a pénteki ülésén arról is döntött, hogy az udvarhelyszéki RMDSZ-szervezet adja át befutó helyét az MPP-nek a Hargita megyei képviselőjelölti listán. Ezt a helyet foglalja majd el az MPP elnöke. A háromszéki RMDSZ-szervezet már korábban felajánlott egy helyet Biró Zsoltéknak, így most a parlamenti választásokon Kulcsár Terza Józsefet is indítja.

Az már bizonyos, hogy az RMDSZ Hargita megyei képviselőjelölti listáján Kelemen Hunor szövetségi elnöké lesz az első hely. Befutó helyen – vagyis az első négy között – lesz Korodi Attila jelenlegi képviselő és Bende Sándor, a gyergyószéki RMDSZ elnöke is. A mandátumra esélyes negyedik jelölt Biró Zsolt. A végső sorrend a későbbiekben dől el.

A háromszéki RMDSZ megyei küldöttgyűlése jövő csütörtökön a kézdivásárhelyi Vigadóban fogja rangsorolni a jelölteket. A széki szervezetek javaslatot is megfogalmaztak a küldöttgyűlés számára. E szerint a képviselő jelölti listát Benkő Erika politológus vezeti, a második helyre Márton Árpád kerül, a harmadik helyet ajánlják fel az MPP jelöltje (ezek szerint Kulcsár Terza József) számára, míg a negyedik helyet vagy a baróti mérnök, Pál Szilágyi Zoltán, vagy a sepsiszentgyörgyi mezőgazdasági szakember, Könczei Csaba kapja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?