Gorghiu: „Románia következő miniszterelnökének liberális vére lesz”

„Románia következő miniszterelnökének liberális vére lesz, és amint itt végignézek a termen, egyre inkább meggyőződésem, meg tudjuk győzni a választókat arról, hogy 2014 után ismét leckéztessük meg a baloldalt” – fogalmazott a liberális önkormányzati vezetők Brassópojánán megszervezett tanácskozásán Alina Gorghiu.

A Nemzeti Liberális párt (PNL) társelnöke hozzátette: reméli, végleg lejártak azok az idők, amikor Romániának jogerősen elítélt miniszterelnöke lehet, ezért meggyőződése, mindaddig, amíg Klaus Johannis tölti be az államfői tisztséget Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnöknek nincs esélye arra, hogy miniszterelnök legyen. 

Alina Gorghiu ismételten megerősítette, a PNL semmilyen körülmények között nem lép koalícióra a Szociáldemokrata Párttal (PSD) és arra kérte a liberális önkormányzati vezetőket, hogy ezt minden lehetséges fórumon mondják el. 

„Meggyőződésem, hogy a következő liberális kormány tagjai itt vannak a teremben. Miniszterek, államtitkárok, kormánynak alárendelt megyei intézmények vezetői lesznek önökből, mert tudják, hogy miként kell Romániát a fejlődés útjára állítani” – Alina Gorghiu.

Kimaradt?