Kelemen közzéteszi az USL vezetőivel kötött megállapodást

Csütörtökre vagy péntekre ígérte egy hvg.hu-nak adott interjúban Kelemen Hunor szövetségi elnök annak a megállapodásnak a közzétételét, amelyet múlt év októberében kötött a Szociál-Liberális Szövetséggel az USL és az RMDSZ közös kormányzásáról.

„A dokumentumból két példány készült, egy a kolozsvári irodámba volt bezárva, a másik Victor Ponta szocialista vezér, jelenleg kormányfő tulajdonában van. A választásokat követően Bukarestben tartózkodtam, így technikai oka volt annak, hogy nem tettük azonnal közzé. Aztán jöttek az ünnepek, amikor nem lett volna szerencsés közzétenni. Január 3-án, 4-én, amikor beindul a közélet, mindenki számára elérhető lesz” – jelentette ki az RMDSZ elnöke.kelemen

Kelemen szerint ha azokban, akik az RMDSZ-re szavaztak, a „titokzatos” dokumentum miatt kételyek fogalmazódtak meg, akkor ezeket úgy kell eloszlatni, hogy nyilvánosságra hozzák ezt a megállapodást.

„Persze a téma kapóra jött politikai ellenfeleinknek, Tőkés Lászlónak és Toró T. Tibor EMNP-elnöknek. Találtak egy fogást rajtunk, amit egy darabig, gondolom megpróbálnak kiaknázni. Talán cinikusnak tűnik, de attól tartok, hogy, amennyiben az RMDSZ egy különös vírus által testületileg kipusztulna, az sem hozna megnyugvást Tőkés Lászlónak, mert még mindig ott a feltámadás elméleti lehetősége” – fogalmazott a politikus.

Kelemen elmondta, az RMDSZ-nek nagyon hamar meg kell hoznia néhány döntést, hogy fel tudjon készülni a következő választásokra. „Nyitottabbá kell válnunk, mindazok számára, akik a politikában, közéletben szerepet akarnak vállalni, másrészt rugalmasabbá, egyszerűbbé kell tennünk a működésünket, hogy ha valami nem működik, azon gyorsan és érdemben tudjunk változtatni” – jelentette ki.

Kimaradt?