Tăriceanu: „nem a sorban állás a fő foglalkozásom”

Az állami intézményekben fontos tisztséget betöltő személyeknek a társadalom problémáival kell foglalkozniuk, nem a sorban állással – közölte Călin Popescu Tăriceanu. 

A szenátus elnöke azokra a vádakra reagált kijelentésével, amelyek szerint hivatali visszaélést követett el, amikor egy héttel korábban ezer sorban álló személy megkerülve a rendőrség hátsó bejáratánál kapta kézhez a megújított gépkocsivezetői engedélyét.

A hamis tanúzás és bűnpártolás miatt is vizsgált, valamint a Bogdan Olteanu egymillió eurós csúszópénz-botránya kapcsán is gyanúba keveredett politikus ugyanakkor nem érti, hogy a jogosítványának megújítása miért kerülhetett a korrupcióellenes ügyészség célkeresztjébe. „Persze sorban állhatunk jogosítványért, egy csokor virágért, de nekünk a fontos társadalmi kérdésekkel kell foglalkoznunk ” – mondta Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu jogosítványának soron kívüli átadása miatt a belügyminisztérium a napokban vizsgálatot indított a gépkocsivezetői jogosítványokat kiállító bukaresti hivatalnál. A szenátus elnöke ellen ugyanakkor a korrupcióellenes ügyészséghez is feljelentés érkezett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?