Képiselő- és szenátorjelöltek jelentkezését várja a Kolozs megyei RMDSZ

A Kolozs megyei RMDSZ Állandó Tanácsa elfogadta a szenátorok és képviselők elválasztására vonatkozó ütemtervet és jelentkezési kritériumokat.

A Megyei Állandó Tanács (MÁT) a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SzKT) határozata értelmében elfogadta a képviselők és szenátorok előválasztására vonatkozó ütemtervet és kiválasztási kritériumokat. A képviselőket és a szenátorokat a Megyei Képviselők Tanácsa fogja rangsorolni. A jelölések leadási határideje 2016. augusztus 31.

A jelölési iratcsomónak tartalmaznia kell: az RMDSZ tagsági igazolványának a másolatát, szakmai és politikai önéletrajzot, a jelölt nyilatkozatát (1-es számú melléklet), amelyben elfogadja a következőket: vállalja az RMDSZ politikai programját; vállalja az RMDSZ választási programját; 1989 előtt és után nem működött együtt a hírszerző szolgálatokkal; a jelölt vállalása, hogy megválasztása esetén az RMDSZ-mandátumából eredő, SZKT és a megyei szervezet által meghatározott pénzügyi kötelezettségeinek eleget tesz; a jelölt vállalása, hogy függetlenül a rangsoroláson elért eredménytől, nem indul más párt színeiben vagy függetlenként a 2016-es parlamenti választásokon;  és bizonylatot, amellyel igazolja, hogy előző mandátuma alatt (amennyiben volt ilyen) eleget tett a szervezettel szembeni pénzügyi kötelezettségeinek.

A megyei választási bizottság tagjai: Deák Ferenc ügyvezető elnök; Antal Géza, a megyei elnök megbízottja; Gábora Attila, a megyei elnök megbízottja; Hegedűs Lajos, a Megyei Képviselők Tanácsának elnöke és Bogdan Andrea, a Megyei Szabályzat Felügyelő Bizottság elnöke.

Kimaradt?