Nem tudta letenni a hivatali esküt Ráduly Róbert

Nem küldte ki a bíróság a végzést Ráduly Róbert mandátumának érvényesítéséről, így nem tudta letenni a hivatali esküt a megválasztott csíkszeredai polgármester.

A pénteki önkormányzati alakuló ülésen igazolták a képviselők mandátumait, megszavazták a szakbizottságokat és az alpolgármestereket, Szőke Domokos és Füleki Zoltán személyében. Az alakuló ülésen dönteni kellett arról is, hogy Ráduly beiktatásáig ki látja el a polgármesteri feladatokat.  A testület Szőke Domokos alpolgármestert bízta meg ideiglenesen a polgármesteri hatáskörökkel.

A megválasztott polgármester egy következő ülésen teheti majd le a hivatali esküt, amikor a csíkszeredai bíróság kiküldi a végzést a mandátum érvényesítéséről. Az eset nem egyedülálló: hasonló helyzetben van a balánbányai és a tusnádfürdői hivatal is.

Ráduly Róbert egyébként megjelent az ülésen, de keveset ült, nem várta meg a tanácsosok eskületételét sem.

A csíkszeredai  önkormányzati testület összetétele:  András Hunor Jenő, Ábrahám Előd, Bardocz László, Bíró Hanna Barbara, Bors Béla, Fodor Levente, Füleki Zoltán, Fülöp Árpád Zoltán, Kirmájer Enikő, Orbán Zsolt, Szőke Domokos, Tófalvi Éva, Veress Dávid – RMDSZ,  Szabó Soós Klára, Tőke Ervin, Mark Dezső – EMNP; Marius Țepeluș, Alina Maftei – PNL,  Emil Bușe – PSD.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?