Kolozsváron kevesen múlott az RMDSZ hatodik tanácsosi mandátuma

Alig 278 szavazaton múlott, hogy Kolozsváron hat tanácsosi mandátumot szerezzen az RMDSZ – közölte Facebook-oldalán Nistor Dániel, a szövetség listájának hatodik helyezettje. A kolozsvári tanácsban az RMDSZ-re leadott mandátumok öt tanácsosi helyet jelentenek, a szövetségnek eddig mindössze négy önkormányzati képviselője volt.

A tanácsosok megnövelt száma jobb alkupozíciót biztosít a szövetségnek abban, hogy Horváth Annát ismét alpolgármesteri székbe ültesse. A Realitatea FM rádióadónak Emil Boc polgármester azt nyilatkozta: még nem tárgyaltak erről Horváth Annával, azonban szerinte folytatják az eddigi együttműködésük.

Kolozsváron három párt jutott be a helyi tanácsba: a PNL-nek 17, az RMDSZ mellett a PSD-ből és ALDE-ból álló szövetségnek pedig szintén öt képviselője lesz.

Megyei szinten az RMDSZ jól szerepelt, az eddigi öt helyett hét mandátumot szerzett a PNL 18 és a PSD 12 képviselője mellett a 37 tagú testületben.  

Az EMNP nem kapott elegendő voksot a megyei vagy a városi tanácsba való bejutáshoz, az MPP azonban az RMDSZ-el való szövetsége révén egy tanácsossal büszkélkedhet a megyei önkormányzatban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?