Soós Zoltán továbbra is nyílt vitára hívja Dorin Floreát

Bár többször is felszólított Marosvásárhely polgármesterét Soós Zoltán, hogy nyilvánosan beszéljék meg, miért maradt le a fejlődésben Marosvásárhely, miért nem sikerült teljesíteni az utóbbi 16 évben elhangzott ígéreteket, Dorin Florea nemhogy válaszra sem méltatja a független polgármesterjelöltet, hanem személyes tanácsadójával üzenget neki – hívta fel ismét a közvélemény figyelmét Soós.

Annak ellenére, hogy Claudiu Maior, Dorin Florea személyes tanácsadója már nem alpolgármester és nem önkormányzati képviselő, és közalkalmazotti szerepet sem vállalhat, felszólal a tanácsülésen, replikázik megbízója nevében, sőt vádaskodik is – tette hozzá a jelölt. A polgármesteri hivatal honlapján arról számolt be, hogy a helyi tanácsosok miatt – kiemelve az RMDSZ-tagokat –, nem valósulhattak meg Florea “fontos projektjei”: a marosvásárhelyiek érdekében előterjesztett határozattervezeteket nem szavazták meg, halasztották, vagy végképp törölték a napirendi pontok közül.

“A polgármester fél, hiszen továbbra is csatlósán keresztül vádaskodik, ahelyett, hogy egy nyilvános vitán számot adna, hogy mit tud felmutatni 16 évi munkája eredményeként” – fogalmazott Soós Zoltán, aki a felsorolt vádakra közleményben válaszolt.

"Florea szinte minden kezdeményezése DNA-dossziéval zárul"

A Somostetőn tervezett fakivágás, illetve az Erdőalja utca bővítésére vonatkozó tervezettel kapcsolatosan arra hívta fel a közösség figyelmét a polgármesterjelölt, hogy „a Somostető a város tüdeje”, a bővítéssel és a fakivágással „csak a polgármester telekügyleteinek” kedveztek volna, a villaépítés nem prioritás a város számára. Az Avram Iancu utcában egy családot akartak kilakoltatni egy felújított családi házból, amiért egy rosszabb fekvésű és állapotú ingatlant ajánlottak fel cserébe.

A Somostetőn erdőt vágatni szintén fölösleges, mert készül a Jedd és Nagyernye közötti terelőút. „A polgármester miért nem épített terelő utat máshol, például a segesvári út meghosszabbításában, ahol a nyomvonal nem képezte vita tárgyát” – fogalmazza meg a kérdést Soós, hozzátéve, hogy ez az elképzelés is Dorin Florea telekügyletei miatt hiúsult meg, mivel törvénytelen telekcseréket hajtott végre, és emiatt a DNA vizsgálatot indított. 

„Úgy tűnik, hogy Dorin Florea polgármester szinte minden kezdeményezése DNA-dossziéval zárul” – állapítja meg a független polgármesterjelölt, aki azt követeli, hogy a vállalja a nyilvánosságot a polgármester, és adjon választ a lakosság kérdéseire, magyarázza el, hová tűnt 25 ezer marosvásárhelyi lakos, miért nincs olyan család a városban, amelynek valamelyik tagja nem menekült volna el a városból, hol vannak az ígért munkahelyek, miért tette tönkre a belváros arculatát és a zöldövezeteket, miért nincs korszerű tömegközlekedés a városban, miért nem épített egyetlen kilométer terelőutat sem, és miért diszkriminálja a város egyes lakosait? „Dorin Florea álljon a nyilvánosság elé, és adjon számot – ez kötelessége a választópolgárokkal szemben” – fogalmaz Soós Zoltán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?