A háromszéki MPP „a magyar lelkiismeret pártjaként” indul a választásokon

A Magyar Polgári Párt Háromszék 20 településén és a megyei önkormányzat esetében állított tanácsosjelölt listát, illetve 7 településen polgármesterjelöltje is van, számolt be csütörtökön Kulcsár Terza József. Az MPP háromszéki elnökének tájékoztatása szerint polgármesterjelöltet indítanak Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Zabolán, Gelencén, Málnáson, Sepsibükszádon és Illyefalván.

Mivel Sepsiszentgyörgyön az RMDSZ jelöltje Antal Árpád versenybe szállt a harmadik mandátumáért, az MPP nem indított ellene jelöltet, mivel értékelik az eddigi munkáját, mutatott rá Bedő Zoltán, aki a polgári párt sepsiszentgyörgyi tanácsosjelölt listáját vezeti, és ő lett volna a polgármesterjelölt is.

„Az MPP a magyar lelkiismeret pártja”, mondta Kulcsár Terza József, ezzel a jelmondattal kampányolnak. Hozzátette: az MPP volt az első politikai alakulat, amely elsőként megvédte a székely zászlót, a magyar himnuszt, és következetesen kéri az 1918-as gyulafehérvári ígéretek betartását.

Kulcsár Terza József szerint a polgári pártnak Kovászna megyében több mint 200 tanácsos- és polgármesterjelöltje van. Három településen – Zabolán, Gelencén és Málnáson - indítanak polgármester jelölteket, akiket az RMDSZ is támogat, míg az MPP tanácsosjelöltjei a szövetség listáján szerepelnek. Emellett a polgári párt három Kovászna megyei településen – Köröspatakon, Zágonban és Nagyborosnyón – nem indított saját polgármesterjelöltet, mivel nem akarják, hogy román jelöltek nyerjenek, ezért ők a magyar jelöltet támogatják.

Bedő Zoltán, az MPP sepsiszentgyörgyi tanácsosjelölt listájának vezetője elmondta: Antal Árpáddal együttműködésre törekednek a helyi tanácsban, de nem lesznek bologatójánosok. Az MPP sepsiszentgyörgyi tanácsosjelöltjeinek listáját az összefogás listájának nevezte, mivel elmondása szerint az első tíz hely felén civilek kaptak helyet.

Bedő Zoltán szerint a választási kampányban is szeretnék bevezetni az egymásért való dolgozás elvét, szerinte ellenségeskedés helyett értelmes vitákra van szükség. Pethő István, az MPP alelnöke hozzátette: jelenleg zajlik egy műhelymunka, amelynek során több szakterület képviselői készítik el a Sepsiszentgyörgyre szabott programterveket, fejlesztési elképzelésekkel és vállalásokkal, amit a következő hetekben nyilvánosságra hoznak.

Kapcsolódók

Kimaradt?