Rangsorolták a nagyváradi RMDSZ-es tanácsosjelölteket

Pénteken mutatták be a nagyváradi önkormányzati képviselőjelölti lista első hét helyezettjét. Huszár István nagyváradi alpolgármester, az RMDSZ polgármesterjelöltje elmondta: a fennmaradt helyekre a váradi RMDSZ-körzetek illetve civil szervezetek javaslatai alapján kerülnek majd a jelöltek.

Mint arról a Maszol is beszámolt, a rangsoroló küldöttgyűlésen több tanácsosjelölt között is holtverseny alakult ki, ezért a városi szervezet döntése alapján a jelöltek ABC-sorrendben kerültek fel a listára. A pénteken bemutatott listán Huszár István mellett áll Kecse Gabriella, Kirei Melinda, Kis Gábor, Kecsés Irén Mónika valamint Pető Dalma és Végh Margaréta.

Csak Huszárosan

A váradi listát vezető Huszár István a tanácsosjelöltek bemutatkozása után elmondta: négygyermekes apaként többek között a családok számára kíván élhetőbb Nagyváradot teremteni. Fontosnak tartja a magyar szakoktatás fejlesztését, az egyházak és civil szféra támogatását, az ifjúsági és bel- és külföldieket is Nagyáradra vonzó sportrendezvények szervezését. Az épp zajló Festum Varadinum is bebizonyította, hogy kulturális eseményekre igény van, mondta Huszár István, aki a párbeszéd szerepét is hangsúlyozta a családokkal, az egyházakkal és a civil szervezetekkel egyaránt. Gazdasági téren az uniót támogatások hatékonyabb felhasználást tűzte ki célul, ami azt is jelenti, hogy akár kevesebb munkálatra pályáznának, azonban elvárnák a minőségi munkát a kivitelezőktől. A polgármesterjelölt adócsökkentést is elképzelhetőnek tart, és a jelenleginél hatékonyabb módszert szeretne a műemléképületek felújítására bevezetni.

Női többség a tanácsosi listán

Kecse Gabriella, a Szacsvay Imre Általános Iskola aligazgatója került a második helyre, ő az anyanyelvi oktatással, hagyományápolással és szakemberek segítségével műemlékvédelemmel foglalkozik majd tanácstagként.

Kirei Melinda fizikus dolgozott kutatóként Olaszországban és a kecskeméti onkoradiológián is, ő háromgyermekes anya lévén a nagycsaládosokat érintő kérdések mellett egészségüggyel, szociális kérdésekkel és szakmai társulásokkal törődik a váradi önkormányzatban.

Kis Gábor, a Szigligeti Színház gazdasági igazgatója az RMDSZ városfejlesztési stratégiájának gyakorlatba ültetését tekinti feladatának, az ehhez szükséges gazdasági háttér megteremtését is fontosnak tartja, illetve az épített örökség védelmével foglalkozna.

Kecskés Irán Mónika, a megyei tanács munkatársaként szerzett tapasztalatokat uniós támogatások lehívásában, emellett önkormányzati képviselőként a szociális szolgáltatásokkal illetve az esélyegyenlőség valós megteremtésével törődne.

Pető Dalma közgazdászként és a fiatal generáció tagjaként a fiatal vállalkozókat bátorítaná kezdeményezésre, feladatvállalásra, színészfeleségként  pedig a kultúra és hagyományok támogatását tartja szem előtt.

Végh Margaréta a nagyszalontai Arany János Líceumban matematika-informatika tanár, Debrecenben PHD-hallgató. Tősgyökeres váradi, ő az alapítványok, az idős és a sérüléssel élő személyek problémáival foglalkozna önkormányzati képviselőként.

Bár a lista hetedik helyére eredetileg Hochhauser Robnnald muzeográfus került volna, ő múzeumi állása és változó jogszabályok miatt egy esetleges összeférhetetlenséget elkerülendő visszalépett a tanácsosjelöltségtől

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?