Minden ötödik sepsiszentgyörgyi támogatja Antal Árpád jelölését

„Sepsiszentgyörgyön hihetetlen erejű közösségi összefogás alakult ki Antal Árpád polgármester jelöltsége mellett” – közölte hétfőn Tamás Sándor. Az RMDSZ háromszéki elnöke bejelentette, hogy az elmúlt tíz nap alatt 10 123-an támogatták aláírásukkal Antal Árpád polgármester újabb mandátumvállalását, az aláírásgyűjtést a következő napokban is folytatják.

Tóth Birtan Csaba, az RMDSZ sepsiszentgyörgyi ügyvezető elnöke hozzátette: az elmúlt tíz nap alatt minden ötödik sepsiszentgyörgyi polgár aláírta az Antal Árpád polgármester jelöltségét támogató íveket, a város forgalmasabb pontjain felállított standoknál sorban áltak az emberek. Ennek a nagyfokú támogatottságnak egyértelmű az üzenete: a sepsiszentgyörgyiek a jelenlegi pályán való továbbmenésre ösztönöznek, mondta Tóth Birtan Csaba.

Mint ismert, a bírósági felügyelet alatt lévő és polgármesteri tisztsége gyakorlásától eltiltott Antal Árpád az őt támogató aláírásgyűjtés ellenére az ügyészség további lépésétől teszi függővé, hogy megméretkezik-e az idei választásokon. A polgármester Facebook-bejegyzésében azt írta: „ha a polgármesteri teendőktől való eltiltásomat feloldják, akkor boldogan folytatom a megkezdett munkát". A korrupcióellenes ügyészség (DNA) által indított vizsgálat miatt Antal Árpádot április 17-ig helyezték bírósági felügyelet alá.

Az RMDSZ háromszéki elnöke, Tamás Sándor szerint a sepsiszentgyörgyi emberek véleményt mondtak, kiálltak Antal Árpád mellett. Hozzátette: amint eljön az ideje a támogató aláírások eredetijét leadják a Kovászna Megyei Választási Irodának, de azok másolatát átadják Antal Árpádnak, hogy megmutathassa a hatóságoknak a támogatottságát. A jelöltségek benyújtásának törvényes határideje április 27-e.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?