Nem lépteti vissza polgármesterjelöltjét a gyergyószentmiklósi RMDSZ

Nem lép vissza a gyergyószentmiklósi RMDSZ polgármesterjelöltje, annak ellenére, hogy egy felmérés szerint jóval kisebb a támogatottsága az MPP potenciális jelöltjénél.

Ezt Bajkó László szerdai sajtónyilatkozatában közölte, amelyben a Maszolon pénteken megjelent írásra reagált. Ebben ismertettük a gyergyószentmiklósi felmérést, illetve a Gyergyó területi RMDSZ elnökének, Bende Sándornak az álláspontját, amely szerint a közvélemény-kutatás eredményeinek ismeretében a városi szervezet jobban tenné, ha nem indítana polgármesterjelöltet, hanem tárgyalásokat folytatna az MPP-vel Nagy Zoltán megbízott polgármester támogatásáról.

Bajkó László, aki a városi szervezet alelnöke is, kétségbe vonja az RMDSZ által megrendelt felmérés hitelességét, a területi elnök véleményét pedig nem tartja mérvadónak ebben a kérdésben. Közölte: a városi szervezet nem ért egyet abban Bende Sándorral, hogy a jelöltnek vissza kellene lépnie.

 „Véleményem szerint a kiszivárogtatott felmérés készítői durván megsértették az írott és íratlan szabályokat, a kérdezőbiztosok toborzásának procedúrájával, valamint a kérdezett célközönség ellenőrizhetetlen kiválasztásával, a kapott eredmény nem minősíthető hitelesnek” – fogalmazott Bajkó.

Közleményében emlékeztetett, hogy indulását több mint háromezren támogatták aláírásukkal. „Ezt a városi szervezet választmánya egybehangzó véleménye szerint nem bírálhatja felül egy, az elementáris szabályokat be nem tartó, lényegesen kisebb számú alanyt kérdező közvélemény-kutatás” – érvelt a jelölt.

Az RMDSZ jelöltje a Maszolon megjelent írást etikátlan és lejárató szándékú kiszivárogtatásnak nevezte. Érvei szerint a felmérés szervezeti belső információként kezelendő eredményei nem a nagyközönség számára készültek, sarkítva tükrözik a valóságot. Emlékeztetett: a városi szervezet 2015 őszén az RMDSZ országos vezetőségének a tudomására hozta polgármesterjelölt-állítási szándékát, ennek tudatában végezte és végzi munkáját mind a mai napig.

„A Gyergyószentmiklósi RMDSZ-szervezetnek a Magyar Polgári Párttal szemben alternatívát kell biztosítani választói számára úgy polgármester, mint tanácsos jelöltségi szinten, ez nem opció, hanem kötelesség!” – olvasható Bajkó közleményében.

Bajkó: Bende szervezeti autonómiát sértett

A városi szervezet alelnöke szerint Bende Sándor már jóval a felmérés megrendelése előtt más nézetet osztott a jelöltállítás kérdésében. Elgondolkodtatónak tartja, hogy a területi elnök saját álláspontját feljebbvalónak tartja egy közösségénél és több mint 3000 gyergyói által adott, személyre szóló támogatói aláírásnál.

Szerinte a szervezeti autonómiát tiszteletben kell tartani mindenkinek, mikor a szövetség belső szabályait betartva, a 4 évente szervezett politikai megmérettetéséről van szó.„Nem tartom elfogathatónak, hogy Toplicáról mondják meg mi a jobb a Gyergyószentmiklósiaknak!” – fogalmaz nyilatkozatában Bajkó László, Bende Sándor maroshévízi lakcímére utalva.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?