Bajkó László az RMDSZ jelöltje Gyergyószentmiklóson

Bajkó László vállalkozót, helyi tanácsost jelöli polgármesternek a helyhatósági választásokon a gyergyószentmiklósi RMDSZ.

A városi szervezet választmánya által már korábban jelöltként nevesített Bajkó László vállalkozót indítja polgármesternek az RMDSZ Gyergyószentmiklóson. A helyi tanácsos indulását a  elmúlt két hétben több mint háromezren támogatták aláírásukkal.

Az aláírásgyűjtés a Bajkó László egyéni kérésére indult el a városlakók körében. Bányász Lehel városi RMDSZ-elnök szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: előválasztás ugyan nem volt, ám a vállalkozó javaslatára „nem szerették volna kihagyni” a várost sem a döntésből, és immár az aláírások gyűjtésével visszaigazoltnak látják az indítását.

Bányász Lehel hangsúlyozta: azért tartották fontosnak bejelenteni a döntést már most a sajtónak, hogy a jelölt mögé április 10-ig elegendő idő maradjon felzárkóznia egy „technokrata”, szakmaiságon alapuló tanácsosi jelöltcsapatnak. A Bajkó László jelölésének érvei között szerepel az elmúlt négy évben a városi tanácsban való kiállása, aktív hozzáállása. A gyergyószentmiklósi RMDSZ legutóbb 2008-ban szervezett előválasztást, az elnök szerint a szervezet jelenlegi lehetőségeit meghaladó költségekkel.

Politikamentes városvezetést szeretne 

A sajtótájékoztatón az aláírók bizalmát megköszönő Bajkó László azt mondta: a választmány nevesítését önmagában nem tekintette felhatalmazásnak, s a jelölésének elfogadásához jelentősen hozzájárult a begyűjtött 3011 támogatói aláírás, s immár jobban érzi magát a jelölt szerepkörben.

Ez nem egy könnyű feladat, de városgazda szeretne lenni, szakmaiságot szeretné előtérbe helyezve szervezni. „Biztonság, szakmaiság, következetesség” az irány – mondta Bajkó László, előrebocsátva, hogy politikamentes városvezetést szeretne működtetni megválasztása esetén, élhető és fejlődő Gyergyószentmiklósért. Mint mondta, ez nem csupán szólam: Gyergyószentmiklóson jelenleg közszolgáltatások vannak idegen vállalkozóknak kiadva, amelyen perekkel fenyegetik a várost, és akiktől meg is kell védeni a várost.

Nem szeretnének senkit úgy tanácsosi tisztségbe juttatni, hogy azt politikai érdekek vezényeljék – fogalmazott Bajkó, kifejtve, hogy ígérgetésektől mentes kampányt képzelt el. A tanácsosjelöltek számára még nyitott a jelentkezés, várhatóan két héten belül dönt rangsorolásukról a választmány.

„Diverzió” az aláírásgyűjtés idején. Neve elhallgatását kérő betelefonáló jelzése alapján írta meg a Transindex a napokban, hogy kocsmában, iskolaidő alatt gyűjtött aláírásokat Bajkó Lászlónak Gyergyószentmiklóson egy kiskorú. A hírben megszólaltatott vállalkozó ugyan cáfolta a bejelentés valóságalapját, a cikk címe kijelentő módban közölte a bejelentő állítását, és a hírt azóta számos portál is átvette. „Nem valós. Kell a diverzió. Személyesen jártam a szórakozóhelyen érdeklődve az esetről, beszélve az „identitását nem vállaló" érintettekkel. Több utánajáró telefonhívás következtében az derült ki, hogy az aláírásgyűjtő fiatal nagykorú volt, nem volt iskolaidőben, és nem az én vagy az RMDSZ megbízásából járt ott, hanem egy megbízott ismerősének segített - magánúton” – kommentálta a vádakat Bajkó László.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?