Kelemen Felvidéken: juttassátok be képviselőiteket a parlamentbe!

A felvidéki Dunaszerdahelyre vitte el a romániai magyar közösség szolidaritásának üzenetét a parlamenti választások kampányfinisére Kelemen Hunor. Az RMDSZ elnöke Berényi József, a Magyar Közösség Pártja elnökének meghívására vett részt az eseményen, amelyet követően az MKP elnökével közös sajtótájékoztatót is tartott Pozsonyban március 2-án, szerdán.

„Nem tehetitek meg, hogy a harmadik csónakot is hagyjátok elmenni” – utalt az RMDSZ elnöke arra, hogy a felvidéki magyarságnak két egymást követő mandátumban sem volt az érdekeit érvényesítő képviselete a pozsonyi parlamentben.

„Sok minden közös a mi életünkben, sok mindent megtanultunk az elmúlt huszonhat esztendőben együtt és külön-külön is. Az egyik fontos dolog, amit megtanultunk mindnyájan, az éppen az, hogy számbeli kisebbségben magunkra vagyunk utalva, nekünk kell elvégeznünk a munkát, senki másra nem számíthatunk. Nem várhatjuk el sem a románoktól, sem a szlovákoktól, hogy helyettünk a képviseleti munkát elvégezzék. Ezért kell ott lennünk, ahol a döntéseket meghozzák” – nyomatékosította Kelemen.

Mint mondta, a felvidéki magyarok a megyei, illetve helyi önkormányzati választásokon már bizonyították a közösség összetartó erejét, egy újabb összefogással pedig hat év után a parlamenti képviseletet is visszaszerezhetik.

„Abban bízom, hogy március 5. után az MKP erősíteni fogja azt a Kárpát-medencei magyar képviseletet, amely az országaink törvényhozása, illetve önkormányzatai mellett az európai fórumokon is erőteljesen képviseli a magyar ügyet” – összegezte az RMDSZ elnöke, aki Dunaszerdahely és Pozsony után Komáromban folytatja kortes körútját.

Berényi József MKP-elnök a pozsonyi sajtótájékoztatón az RMDSZ-szel fenntartott jó viszonyról, szoros együttműködésről beszélt, amelyet Kelemen Hunor felvidéki kampányjelenléte is bizonyít. Azt is hozzátette: a két politikai alakulat, a többi magyar alakulattal együtt az Európai Néppárton belül egy olyan átfogó kisebbségpolitikát fogadtatott el, amelyet joggal lehet közös sikernek nevezni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?