Zajlik a jelöltállítás a Háromszéki RMDSZ-nél

Az RMDSZ háromszéki szervezetében zajlik a közelgő önkormányzati választásokra való jelöltállítás, több háromszéki településen is a jelenlegi RMDSZ-es polgármester indul újabb mandátumért.

A szövetség Kovászna megyei szervezetének döntése értelmében az RMDSZ-es polgármesterek nevesítéséről minden településen a helyi választmány dönt, ezt erősíti majd meg a Kovászna megyei Állandó Tanács. Kivételt képez Nagyborosnyó, ahol április 10-én állóurnás előválasztást tartanak, mivel a szövetségnek több polgármesterjelöltje is van.

Az RMDSZ háromszéki szervezetének csütörtök délelőtti ülésén jóváhagyták több település helyi választmányának döntéseit is, ez szerint újabb mandátumért indul Sepsibodokon Fodor István, Árkoson Máthé Árpád, Gidófalván Berde József, Sepsiköröspatakon Kisgyörgy Sándor, Szentkatolnán Tusa Levente, míg Kommandón Kocsis Béla jelenlegi polgármester.

Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki elnöke kiemelt fontosságúnak tekintik az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetével és a Háromszék Ifjúsági Tanáccsal (HÁRIT) kötött partnerséget, amelynek szellemében támogatják, hogy minél több hölgy és fiatal vállaljon szerepet az önkormányzati döntéshozatalban.

Mint arról beszámoltunk, Tamás Sándor korábban azt nyilatkozta: Háromszék négy magyar többségű városából háromban a jelenlegi RMDSZ-es polgármester indul egy-egy újabb mandátumért. Kiderült: Thiesz János, Kovászna polgármestere nem vállal egy újabb mandátumot, mivel tavaly év végén megszületett az unokája, és több időt szeretne családja körében tölteni. Híresztelések szerint Kovászna városban Gyerő József tanácstag méretkezne meg, de az RMDSZ még nem hivatalosította a jelöltek listáját.

Tamás korábbi nyilatkozata alapján arra lehet számítani, hogy Baróton Lázár Kiss Barna-, Kézdivásárhelyen Bokor Tibor, Sepsiszentgyörgyön pedig Antal Árpád jelenlegi polgármesterek indulnának egy-egy újabb mandátumért. A sepsiszentgyörgyiek körében nagy népszerűségnek örvendő Antal Árpád azonban még nem döntött arról, hogy vállalja-e a jelöltséget vagy pedig visszavonul a közéletből, korábban ugyanis úgy nyilatkozott, legkésőbb március közepéig jelenti be döntését.

Háromszéken március végéig minden településen véglegesítik a jelöltállítást. Kovászna megye településeinek zömében saját jelöltet állít az RMDSZ, de lesz olyan település is, ahol a „valós összefogás” erejére való hivatkozással MPP-s vagy pedig független polgármester jelöltet fognak támogatni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?