Mezeit terhelő bizonyítékok után kutattak az ügyészek Székelyudvarhelyen

Mezei János ügyével volt kapcsolatos a korrupcióellenes ügyészség (DNA) székelyudvarhelyi vizsgálódása – nyilatkozta hétfőn délután a Maszolnak Fóri Endre ügyvéd.

A gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal és MÜTF Egyesület közötti 2009-es szerződések érdekelték a korrupcióellenes ügyészeket, akik házkutatást tartottak hétfőn a székelyudvarhelyi Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján.

Erről a főiskola ügyvédje, Fóri Endre tájékoztatta a Maszolt, röviddel azután, hogy az ügyészek és az őket kísérő maszkos csendőrök elhagyták az épületet. Magyarázata szerint a MÜTF Egyesület több polgármesteri hivatallal, így a gyergyószentmiklósi városházával kötött felnőttképzésről szóló szerződést az elmúlt években.

„Érdekes módon az ügyészeket csak a Gyergyószentmiklóssal kötött, amúgy aprópénzekről szóló szerződések érdekelték. Azt vizsgálják, miként hajtották végre annak idején ezeket a szerződéseket. Az az érzésem, hogy Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester terrorizálása volt a céljuk” – jelentette ki az ügyvéd.

Fóri Endre elmondta, átadták a kért dokumentumokat az ügyészeknek. Az ügyvéd csak azt nem érti – és ezt szóvá is tette a csendőröknek és az ügyészeknek –, hogy miért nem „európai módon” járt el a DNA. „A MÜTF megítélésének árthat, hogy váratlanul maszkosok jelennek meg az épületben házkutatási paranccsal. Ha átiratban fordulnak hozzánk, akkor a kért időpontra a kért dokumentumokat megkapták volna. Fölöslegesen rémisztgették az embereket” – fogalmazott Fóri Endre.

Mint ismert, Mezei Jánost, Gyergyószentmiklós 2008-ban megválasztott MPP-s polgármesterét hivatali visszaéléssel, zsarolással és sikkasztásra való felbujtással vádolja a korrupcióellenes ügyészség. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?