Két képviselőt venne őrizetbe a DNA

Ioan Oltean és Florin Teodorescu képviselők előzetes őrizetbe vételéhez kér parlamenti jóváhagyást  az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA). A nyomozóhatóság ingatlan-visszaszolgáltatási ügyben vizsgálódik a két képviselő ellen.

Ioan Olteant befolyással való üzérkedés és hivatali visszaélésben való segédkezéssel, Florin Teodorescut pedig hivatali visszaéléssel gyanúsítják. Utóbbi ellen egy másik, ugyancsak visszaszolgáltatási ügy kapcsán már vádat emeltek.

Az ügyészek közleménye szerint Oltean latba vetette befolyását annak érdekében, hogy az Országos Ingatlan-visszaszolgáltató Hatóság (ANRP) 109 millió lejes kárpótlást fizessen ki Mihai Rotarunak, a CS Universitatea Craiova tulajdonosának, ennek fejében 600 ezer euró készpénzt kapott. A DNA tájékoztatása szerint Teodorescu az Országos Tulajdon-visszaszolgáltatási Hatóság (ANRP) kártérítések összegét megállapító bizottságának volt tagja hat másik személlyel, közöttük a jelenleg Magyarországon élő Markó Attilával együtt.

Rotaru üzletember egy 8 éven keresztül pereskedő pitești-i polgártól vásárolta meg az a kérdéses ingatlan öröklési jogait 750 ezer euróért, az ANPR alig fél évvel később 109 millió lejes (megközelítőleg 25 millió eurós) kárpótlási ítélt meg neki.

Kapcsolódók

Kimaradt?