Ráduly: nincs helye hétköznapjainkban a megfélemlítésnek

DNA-eljárásáról, Klaus Johannis államfő gyermektelenségéről beszélt Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere az Ezer Székely Leány Napján a székelyföldi települések hagyományőrző csoportjainak fellépése előtt.

A Székelyhon összegzi a magát Székelyföld hangjának nevező Ráduly szavait: "Még a látszatát is kerülnünk kell annak, hogy a símaszkosok ideje lenne. Nagyon jól tudjuk, hogy símaszkban csak a tolvajok járnak. Nagyon jól tudjuk azt is, hogy a mai világban símaszkban csak az Iszlám Állam emberei állnak elő, amikor lefejeznek becsületes keresztényeket. És ma ez történik Romániában. Ez lett egyfajta állampolitika, ez a sötét erő, ez a típusú tolvajmegjelenés. Ma a gyerekek arra ébrednek reggel, és ez történt Gyergyóban is és két hónapja nálunk is, hogy ott vannak a símaszkosok, és nem tudják, hogy miért és mi okból az ágyuknál".

Ráduly kitért arra is, hétköznapjainkban nincs helye a terrorizmusnak, a megfélemlítésnek, "nekünk Székelyföld hangját kell meghallani, az egyház, a hit és a hagyomány hangját és azon kell beszélnünk, haladnunk, építkeznünk tovább".

Klaus Johannisról azt mondta, "olyan országban élünk, amelynek olyan elnöke van, akinek sosem volt gyereke. És még arra sem gondolt, hogy ha már a Jóisten nem adott neki gyereket, akkor örökbe fogadjon egyet, kettőt, hármat, négyet, mert megtehette volna. (...) Az egyik hatalomra törő pártnak az elnök asszonya éppen a múlt kampányban követett el abortuszt. Olyan ember akar hatalomra törni, olyan hölgy, akinek fontosabb volt a személyes, pillanatnyi, hatalmi boldogulása, mint a gyerek, aki megfogant az ő méhében". Kifejtette, értékcsuszamlás történik Romániában, a székelyek azonban nem lehetnek közömbösek ezzel szemben.

Az eseményen Böjte Csongor Ernő, az idei házigazda település, Csíkdánfalva polgármestere is felszólalt, a megnyitó végén pedig Böjte Csaba adta áldását a rendezvényre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?