Összegyűltek a Soós Zoltán jelölését támogató aláírások

Bejelentette hétfőn Soós Zoltán, hogy összegyűltek a május 31-i előválasztáson történő indulásához szükséges támogató aláírások. Jövő hónap végén arról döntenek a marosvásárhelyiek, hogy ki legyen a magyar polgármesterjelölt.

A Maros megyei múzeum igazgatója, városi önkormányzati képviselő köszönetet mondott a támogatóinak a bizalomért, majd cáfolta a jelölésével kapcsolatos rágalmakat és híreszteléseket. „Sajtómanipulációnak, félrevezetésnek tartom az RMDSZ helyi vagy országos vezetősége állítólagos fenntartásaira vonatkozó információkat” – mondta Soós. Hozzátette: vállalja a megmérettetést és teljes erőbedobással készül az előválasztásra.

Soós Zoltánt azért támadták ki néhányan, mert a Hit Gyülekezetének a tagja. A sajtótájékoztatón kijelentette, a felekezeti hovatartozással kapcsolatban elhangzott rágalmaknak semmi köze mindahhoz, amit a keresztény egyház és a személye képvisel. „Számomra a Hit Gyülekezete keresztény értékrendet jelent. Az első fontos érték, amit felvállalok a hiten keresztül az elsősorban a család, hiszen ötödik gyermekünk születését várjuk ez év júliusában” – jelentett ki.

Hangsúlyozta azt is, hogy a Maros megyei múzeum vezetőjeként becsületesen és tisztességesen végzi a munkáját, a közösségéért és a nemzetének az építéséért vállalja a közösségi munkát. „A szakmai sikerek arra ösztönöznek, hogy elvállaljam ezt a megtisztelő megbízatást, ezért vállalom a megmérettetést” – tette hozzá Soós.

Közös gondolkodás és tervezés

A választási programjával kapcsolatosan kijelentette: ennek fontos része, hogy Marosvásárhelynek legyen egy jövőképre, amely a növekedésre összpontosít. A programpontjai között szerepel a nagyvárosi (metropolisz) övezeten belüli pályázatok elindítása, munkahelyteremtés, út és vasútépítés, a tömegközlekedés fejlesztése, az életminőség javítása.

„Fontosnak tartom a közösségünk önbizalmának megerősítését, azt, hogy együtt sikerülni fog olyan polgármestert állítani a város élére, aki összefogja az itt lakókat: magyarokat, románokat és más nemzetiségeket egyaránt. Ezért az egymás iránti bizalmat, közeledést kell előtérbe helyezni. Csak a közös gondolkodás és közös tervezés, és a kölcsönös előnyökre alapuló bizalomépítés biztosíthatja Marosvásárhely fejlődését” – mondta Soós Zoltán.

Szerinte a sokat hangoztatott „megbékélési politika” hamis, annak a leple alatt gerjesztett etnikai konfliktusok miatt pedig nem fejlődik a város, a jelenlegi polgármesteri úgy beszél a harmóniáról, hogy semmit nem tesz a bizalmi légkör megteremtéséért. A megyei múzeum igazgatója mindazt a tapasztalatot és tudást, amit intézményvezetőként nyolc év alatt felhalmozott, a város élén polgármesterként kamatoztatná.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?