Bilincs nélkül sétálgatott a vizsgálati fogságban lévő üzletember

Fegyelmi vizsgálat, illetve bűnvádi eljárás is indul a rendőrök ellen, akik bilincs nélkül hagyták sétálgatni Bukarest utcáin az előzetes letartóztatásban lévő Adrian Sârbu üzletembert – közölte csütörtök este a bukaresti rendőr-főkapitányság.

A PRO TV adócsalással és sikkasztással gyanúsított alapítóját a fogorvosához kísérték a rendőrök április 18-án. A bilincs nélkül sétálgató Sârburól az egyik hírtelevízió tett közzé szerdán felvételeket. Mint kiderült, az üzletember kérvényezte, hogy befejezhesse azt a fogorvosi kezelést, amelyet még letartóztatása előtt kezdett el.

Az előírások értelmében a vizsgálati fogságban lévő gyanúsítottak csak megbilincselve hagyhatják el a fogda területét. Az Adrian Sârbut a fogorvoshoz kísérő rendőrök ellen hivatali visszaélés és bűnpártolás miatt indul eljárás.

Az ügyészek szerint az üzletember fantomcégek tucatjait hozta létre olyan "vállalkozók" nevében, akiknek semmi közük a médiához, hogy az általa vezetett sajtótrösztnél dolgozó újságírókat a fantomcégeken keresztül szerzői jogi szerződésekkel fizesse, ahelyett, hogy alkalmazná őket. Az ügyészség korábbi közleménye szerint a fantomcégek nem fizettek adót, amit nem is lehetett behajtani rajtuk, mert "nincstelenek" nevén szerepeltek. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?