Twitteren reagált Victor Ponta az orosz tábornok fenyegetőzésére

Románia nem hagyja magát megfélemlíteni az orosz vezérkari főnök fenyegetéseitől – közölte csütörtök este Victor Ponta.

A miniszterelnök Valerij Geraszimov tábornok aznapi kijelentéseire reagált. Az orosz vezérkari főnök egy moszkvai sajtótájékoztatón kijelentette: Oroszország válaszlépéseinek első számú célpontjai azok ez európai államok, amelyek az amerikai rakétapajzs elemeit állomásoztatják a területükön. Ezzel többek között a romániai deveselui katonai bázisra utalt.

„Határozottan elutasítom az Orosz Föderáció különböző vezetői részéről érkező fenyegetéseket és kritikákat! Ez nem félemlít meg bennünket és nem kényszerít a védelmi stratégiánk megváltoztatására” – írta a Twitterre a miniszterelnök.

Korábban Ponta a közösségi oldalon reagált akkor is, amikor az orosz külügyi szóvivő arról beszélt: a román kormány kockáztatja a fekete-tengeri térség stabilitását azzal, hogy országát  az Egyesült Államok és a NATO hídfőállásává változtatja az orosz határ közelében. „Románia a NATO megbízható partnere és nem hagyja magát megfélemlíteni az orosz diplomácia agresszív megnyilatkozásai által” – írta akkor Ponta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?