IMAS: növekedésnek indult az USL

Az államfő júliusi eltávolítási kísérlete után első alkalommal nőtt a kormányzó Szociál-Liberális Szövetség (USL) támogatottsága. Az IMAS legfrissebb felmérése szerint az USL a szavazatok 57,4 százalékát kapná meg, ha most vasárnap tartanák a választásokat.

Az Igaz Romániáért (ARD) támogatottsága 16, a Dan Diaconescu Náppártté (PP-DD) 14,9, az RMDSZ-é 6,4 százalékos. Ezek azok a politikai szervezetek, amelyeknek felmérés szerint a decemberi választásokon sikerült majd átlépniük az öt százalékos parlamenti küszöböt.uniunea-social-liberala-sondaj-irss-sub-50-stiri-nationale-infoo-ZQ374672NX

Az IMAS mérései szerint az USL szeptemberben 55 százalékon állt. Ez a támogatottsági arány jelentette a mélypontot a kormányzó pártszövetség számára. Az USL-re májusban még 66,6, júniusban 61,4, júliusban pedig 57,1 százalék szavazott volna.

Az RMDSZ októberi támogatottsága a szeptemberben mért adatokhoz képest egy százalékponttal nőtt. A szövetség az IMAS adatai szerint a helyhatósági választások után 4,3 százalékon állt.

Kimaradt?