Szerdán dönt a képviselőház Markó Attila letartóztatása ügyében

Jövő szerdán szavaz a képviselőház az ügyészség Markó Attilára vonatkozó újabb letartóztatási kérelméről – döntötte el pénteken a házbizottság.

A testület titkára, Ion Marcel Ciolacu elmondta, hétfőn előbb a képviselőház elemzi az ügyészek kérését, és ajánlást fogalmaz meg a plénumnak. Az ülésen részt vehet az RMDSZ-es politikus is. Ciolacu újságírói kérdésre elmondta, ha Markó Attila mégsem lesz jelen, akkor a letartóztatását megindokló vádhatósági jelentést elküldi a parlamenti irodájába.

Mint ismert, Markó Attilának azért gyűlt meg a baja ismét a korrupcióellenes ügyészséggel, mert tagja volt a kárpótlási bizottságnak, amely egy számvevőszéki jelentés szerint a reális piaci értékhez képest túlértékelt telkek alapján ítélt meg kártérítéseket. „Semmi közöm a mások disznóságaihoz” – mondta az újabb vádakkal kapcsolatban a maszol.ro-nak.

A képviselőt tavaly decemberben is le akarták tartóztatni egy másik, hasonló ügyben. A parlament meg is szavazta akkor az ügyészség kérelmét, de a vádhatóság végül elállt Markó őrizetbe vételétől. Azóta a politikus Magyarországon tartózkodik.

Kapcsolódók

Kimaradt?