DNA

Hajmeresztő dolgokat állít a DNA a pénzügyminiszterről

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) szerint a kenőpénz elfogadása miatt bűnvádi eljárás alatt lévő Darius Vâlcov pénzügyminiszter műanyagzacskókban 400 ezer és 1 millió lej közötti összegeket vett át Slatina polgármestereként a megvesztegetőitől.

Ez abból a jelentésből derül ki, amelynek alapján a DNA szombaton kérte a bíróságtól az olténiai város jelenlegi polgármestere, Minel Prina előzetes letartóztatását. Az elöljárót 24 órára már őrizetbe vették – befolyással történő üzérkedésben való bűnrészesség miatt – írja az Agerpres.

Mint ismert, Darius Vâlcovot azzal gyanúsítják, hogy 2010 és 2013 között 2 millió euró kenőpénzt fogadott el egy üzletembertől, s ezért cserében közbenjárt, hogy az illető cége kapjon meg több önkormányzati szerződést Slatinában, illetve más városokban. Az ügyészek szerint a leszerződött munkálatok kifizetésekor a jelenlegi tárcavezető személyesen megjelent a cég székhelyén átvenni a „jutalékát”.

A készpénzt műanyagzacskóba csomagolva kapta meg a politikus a DNA szerint. Olyan eset is volt, amikor az akkor még polgármester Vâlcov egy temetőben vette át az összeget a vállalkozó embereitől – olvasható az ügyészségi jelentésben.

Az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) társelnöke, Alina Gorghiu a pénzügyminiszter lemondását követelte, miután nyilvánosságra került, hogy a DNA bűnvádi eljárást indított ellen. Victor Ponta azonban kiállt Darius Vâlcov mellett. A miniszterelnök közölte, hogy a pénzügyminiszter élvezi a bizalmát, és továbbra is fontos szerep hárul rá az adótörvénykönyv tervezetének véglegesítésében. időközben elterjedt az a hír, hogy Vâlcov lemondott, de ezt ő maga cáfolta szombat este.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?