Kulcsár Terza: még ne temessék az MPP-t

A Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki vezetőségének nem tetszik a párt országos vezetőinek az a döntése, hogy nem indulnak a parlamenti választásokon, de kénytelenek alávetni magukat ennek a döntésnek, mivel a pecsét Bíró Zsolt pártelnök kezében van, jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Kulcsár Terza József.

A polgári párt Kovászna megye szervezetének elnöke szerint a háromszékiek azt szorgalmazták, hogy méretkezzenek meg, mert az elmúlt négy év eredményeit a decemberi választás meg tudta volna mutatni.

Kulcsár Terza József elmondta:  az MPP-nek és az Erdélyi Magyar Néppártnak (EMNP) a tavaszi önkormányzati választások előtt kellett volna összefognia, és akkor több településen polgármesteri tisztséget, tanácsbeli többséget szerezhettek volna, de meglátása szerint ez a néppárt vezetői miatt nem valósult meg.kulcsar masolat

A politikus  osztja az országos vezetőség álláspontját, miszerint a decemberi választási kampányban arra buzdítják szimpatizánsaikat, hogy mindenképpen magyar jelöltekre üssék a pecsétjüket, de mindenki maga döntse el, hogy az RMDSZ-e vagy az EMNP-re szavaz.

Kulcsár Terza leszögezte: elhamarkodottan ítélkeznek, akik temetik a polgári pártot, szerinte a választások után újra egyeztetni kell az EMNP-vel, és akár a két párt fúziójáról is lehet tárgyalni, igaz ahhoz, egy újabb MPP kongresszusra van szükség, mert legutóbb a párt önállóságáról határoztak. {loadposition emnp}

Kimaradt?