Ilyen cellában tartják fogva az egyik elítélt politikust (FOTÓK)

Fotókat tett közzé szerdán az országos börtönigazgatóság arról a celláról, amelyben jelenleg a hivatali visszaélésért öt év szabadságvesztésre ítélt Monica Iacob Ridzit tartják fogva.

A szokatlan lépéssel  az intézmény cáfolni kívánja a volt ifjúsági miniszter kijelentéseit, miszerint a szamosújvári börtönben embertelen körülmények között őrzik az elítélteket. Ridzi panasza nyomán a nép ügyvédje bejelentette, hogy vizsgálatot indít az a szamosújvári fegyintézetnél.

Az igazgatóság közleménye szerint a politikust a szamosújvári börtön úgynevezett külső részlegében, egy kétágyas betegszobában helyezték el. Ridzi ugyanis már bebörtönzése előtt olyan bántalmakban szenvedett, amelyek kivizsgálást igényelnek, mielőtt a többi elítélt közé kerülne.

A közlemény szerint a fotók is bizonyítják, hogy nincsenek ürülék- és vérnyomok a falakon, ahogy a politikus állítja. Hideg sincs: Ridzi két takarót is kapott, otthonról párnát is hozathatott, a cellában 22 Celsius fok az átlaghőmérséklet. Az igazgatóság hangsúlyozta, hogy a szamosújvári börötnben tiszteletben tartják az elítéltek jogait, és a többszöri ellenőrzéseken az igazságügyi minisztérium illetékesei mindent rendben találtak a fegyintézetben.

Monica Iacob Ridzi két hete került a szamosújvári börtönbe. Kedden blogján azt írta, hogy azóta az egészségi állapota folyamatosan romlik. A fogvatartási körülményeire, elsősorban a hidegre és a tisztálkodási lehetőségekre panaszkodott.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?