Moldován: nem átlátható a közúthálózati-fejlesztési terv

Nem tartja átláthatónak a szállításügyekért felelős miniszter által sokat hangoztatott közúthálózati-fejlesztési tervet Moldován József, az RMDSZ Hargita megyei parlamenti képviselője.

Moldován úgy véli, számos kérdéskört vet fel ennek a gyakorlatba ültetése, hiszen a tervet alátámasztó finanszírozási, illetve időrendi ütemterv még nem készült el.

„A bizottsági ülésen számtalanszor felvetettük az ütemterv szükségszerűségét, hiszen ennek hiányában a munkálatok sem kezdődhetnek el. Elfogadtuk és jónak tartottuk, hogy egy szaktanácsadó cég dolgozza ki a Masterplan címet viselő nagyszabású közúthálózati-fejlesztési tervet, amely érdemben képes megfogalmazni Románia infrastrukturális prioritásait, viszont úgy gondoljuk, egy parlamenti döntés és a politikai alakulatokkal folytatott konzultáció is szükséges lenne annak érdekében, hogy az teljes támogatottságot kapjon” – fogalmazott a képviselő.

Hozzátette: az RMDSZ nem támogathat egy olyan tervet, amelyből hiányzik az időbeni meghatározása a munkálatoknak és a finanszírozásoknak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?