Markó: a nyomait akarják eltüntetni a gazemberségnek

„Azt látom, hogy minden eszközzel el akarják tüntetni a nyomait ennek a nagy gazemberségnek, amit velem művelnek” – reagált kedden a maszol.ro által megkeresett Markó Attila arra, hogy a parlamentben „nem találják” azt a tavalyi jelentést, amelyben az ügyészség megindokolta a képviselő előzetes letartóztatását.

Mint ismert, a képviselőház jogi szakbizottságának a dokumentum tartalmát mérlegelve kellett döntenie arról, hogy az ügyészség kérésének eleget téve javasolja-e a politikus letartóztatásának jóváhagyását a plénumnak. A testület javaslatára decemberben a honatyák igent mondtak a kérésre.

Ezt a jelentést szerette volna megtekinteni Markó Attila is, annál is inkább, mert közben megkapta ügyének teljes nyomozati anyagát, amely tartalmazza az ártatlanságának a bizonyítékait is. Csakhogy a dokumentum már nincs meg a parlamentben. A képviselőház házbizottsága szerint a jogi bizottságnál, az utóbbi testület alelnöke szerint a házbizottságánál kell keresni.

„Ha a törvény arra kötelezi a parlamentet, hogy küldje vissza az ügyészségre a jelentést, akkor nincs mit kommentálnom. Ám ha valóban nem tudják, hogy hol van, akkor ez minimum nevetséges” – kommentálta a helyzetet Markó Attila. Az RMDSZ-es képviselő gazemberségnek nevezte, hogy bár korábban többször kérte, az ügyészek nem ejtették az ellene felhozott vádakat, „üres dossziét függőben tartanak” és még iratok is eltűnnek. „Kicsit már sok” – jegyezte meg.

Markó ugyanakkor cáfolta Ciprian Nicának, a jogi bizottság alelnökének azt az állítását, miszerint a képviselő azt kérte, hogy küldjék a budapesti címére az iratot. „Azt kértem, hogy bocsássák rendelkezésemre. Ennyit. Az ügyvéd bemegy és megnézi” – mondta a politikus.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?