Kelemen jelöltségét támogatják a háromszékiek a kongresszuson

A Háromszéki Képviselők Tanácsa (HKT) egyöntetűen megszavazta, hogy az RMDSZ elnöki tisztségéért induló Kelemen Hunort jelöltségét támogatja.

Péntek délután a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében gyűltek össze az RMDSZ háromszéki képviselői – polgármesterek, megyei és helyi tanácsosok, szenátorok, képviselők, más tisztségviselői, közel 60 személy –, akik Kelemen Hunor beszámolóját és helyzetértékelőjét követően egyhangúlag megszavazták, hogy a jelenlegi szövetségi elnök újabb négyéves mandátumra pályázhasson az RMDSZ élén. 

Mint arról beszámoltunk, januárban az RMDSZ Háromszéki Állandó Tanácsa már korábban hasonló döntést hozott. Akkor Tamás Sándor, a háromszéki szervezet elnöke úgy nyilatkozott:  „Kelemen Hunor elnökségével új fejezet indult az RMDSZ életében, amely generációváltást és a székelyföldi ügyek hangsúlyosabb megjelenítését eredményezte. A járt utat nem hagyjuk el a járatlanért, ezért is támogatjuk Kelemen Hunort, akivel az elmúlt években hatékonyan tudtunk együttműködni, problémáinkat magáénak tekintette.”

A péntek délutáni Háromszéki Képviselők Tanácsának ülésén a 28 kongresszusi küldöttről is döntöttek. Az ülést vezető Márton Árpád képviselő felvezetőjében elmondta, hogy a Háromszéknek járó küldötti helyeket arányosan osztották el a széki szervezetek között.

Kelemen Hunor megköszönte a háromszékiek bizalmát és rámutatott, hogy az RMDSZ kongresszusán majd nem zárt ajtók mögött szervezik az elnökválasztást, ahogyan az más pártnál történt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?