Cáfolta Nagy Zsolt, hogy a börtönben van internet-hozzáférése

A Veled vagyunk, Zsolt Facebook-oldalon cáfolta a négy hete szabadságvesztésre ítélt Nagy Zsolt, hogy a cellában internet-hozzáférése volna. A volt miniszter a börtönélet további részleteiről is beszámolt.

Nagy Zsolt arra reagált, hogy az egyik hírtelevízió szerint „túl jó dolga van” a börtönben, ugyanis sportol és internet-hozzáférése is van. Ezt a következtetést a román sajtó a Facebook-oldalra írt bejegyzésiből vonta le.

A volt miniszter leszögezte: továbbra is fog időnként kommunikálni a közösségi oldalon, de internet-hozzáférése nincs. Kézzel írt levelei postán keresztül jutnak el barátaihoz, a Veled vagyunk, Zsolt Facebook-oldal létrehozóihoz. Pontosította azt is, hogy ugyanazok a jogai, mint bármelyik börtönlakónak. „A saját választásom, döntésem, hogy a napi sétára szánt idő egy részét sportolásra használom, ezt senki nem tilthatja meg” – írja.

"A börtönnek szaga van"

Egy korábbi bejegyzésében Nagy Zsolt arról számolt be, hogy a börtönön belül is nagyon korlátozott az elítéltek mozgásszabadsága. „Minden kimozdulás a szobából csak mások kezdeményezésére és kíséretével történik. Ez a szabadság korlátozásának talán leginkább kézzel fogható ténye” – állapította meg.

Mint írja, a börtönben az idő fogalma megváltozik. „A magam féle, állandó mozgáshoz, tevékenységhez szokott embernek fura megszokni, hogy hirtelen semmi sem sürgős. Mindenre van idő, vagy legalábbis a rendszer működése ezt üzeni. Hetekbe telik egy egyszerű kérvény jóváhagyása, napok, ameddig egy eldugult lefolyó érdekében valaki közbelép” – olvasható a beszámolójában.

Nagy Zsolt megjegyzi: a börtönnek szaga van. Magyarázata szerint ez egy nagyon összetett és nehezen feldolgozható fogalom. „A vaságyak, régi matracok, ósdi pokrócok, a főtt étel (paszuly, krumpli, rizs) átható, egyenként is rendkívüli szaga vegyül az állandó gondokkal küszködő lefolyók, a mindenhol jelen levő nedvesség, a mocskos ronggyal frissen felmosott folyosó, egy-egy bentlakó összetéveszthetetlen mosdatlanságának egyvelegével” – írja a volt miniszter.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?