Mosolyogva ment vissza a fogdába Elena Udrea

A szerda délutáni órákban visszaszállították a fogdába a 30 napos előzetes letartóztatásba helyezett Elena Udreát. A megbilincselt politikus mosolygott az autóban a fotósoknak.

A legfelsőbb bíróság szerda délelőtt újabb korrupciós vádpontok alapján rendelte el a volt turisztikai miniszter előzetes letartóztatásba helyezését. Az utóbbi napokban házi őrizetben tartott Udreát két ügyben - egy ökölvívógála és egy országos számítástechnikai közbeszerzés ügyében - gyanúsítják különböző korrupciós cselekményekkel.

A Traian Băsescu volt államfő pártfogoltjaként ismert politikus esetében rekordot döntött a korrupcióellenes ügyészség (DNA), amely immár nyolc esetben szerezte meg a parlament hozzájárulását Udrea őrizetbe vételéhez, vagy ahhoz, hogy bűnvádi eljárást indítson ellene.

A volt államfő egy kedd esti televíziós interjúban Udreát "legnagyobb politikai befektetésének" nevezte, és kifejezte reményét, hogy az a bíróságon ártatlannak bizonyul. Băsescu elmondta, hogy most is naponta beszél Udreával és meglátogatta őt a házi őrizetben, ahol arról igyekezett biztosítani pártfogoltját, hogy nem fordított hátat neki.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?