Bírálta a SRI leendő vezetőjét Traian Băsescu

Támadta kedd este egy televíziós interjúban a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) leendő igazgatóját a volt államfő. Traian Băsescu azt mondta, sokkolta, hogy Eduard Hellvig az intézményvezetői tisztség várományosa.

A B1TV-ben adott interjúban a volt államfő kifogásolta, hogy egy korábbi blogbejegyzése szerint a liberális európai parlamenti képviselő azt írta: nemzetbiztonsági kérdésekben a Washington-London-Bukarest tengely helyett a Washington-Berlin-Bukarest tengelyt kell követnie Romániának. Băsescu szerint ugyanis az ország titkosszolgálatainak élén „atlantista” vezetőknek kellene állniuk.

A volt államfő szerint nem lehet bízni egy olyan politikusban, aki az időközben bebörtönzött, volt szenátor és üzletember Dan Voiculescu „táskahordozója” volt. Ezzel arra utalt, hogy Eduard Hellvig aktívan részt vett Traian Băsescu 2012-es felfüggesztésében. Emlékeztetett arra is, hogy az EP-képviselő „elárulta” pártjának egykori elnökét, Crin Antonescut.

Kérdésre válaszolva elmondta, nagyon rég nem érezte magát annyira felszabadultnak, mint a mandátuma lejárta után. Kijelentette: reggelenként gondtalanul ébred, és jelenleg csak a többrendbéli korrupcióval gyanúsított Elena Udrea sorsa foglalkoztatja. Hangsúlyozta, továbbra is hisz a képviselő ártatlanságában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?