Az EMNP 39 képviselőjelöltet és 40 szenátorjelöltet állít

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) 39 képviselőjelölttel és 40 szenátorjelölttel vesz részt a decemberi parlamenti választásokon - jelentették be a párt vezetői a Kolozsvári nyilatkozat 20. évfordulója alkalmából tartott konferencia utáni sajtótájékoztatón.

Toró T. Tibor, az EMNP elnöke közölte, pártja jelöltjei a jövő hét első napjaiban nyújtják be jelölti dossziéikat a megyei választási bizottságoknál. Az EMNP csak szenátorjelölteket indít azokban az erdélyi megyékben, amelyekben szórványban él a magyarság, hogy ne rontsa a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselőjelöltjeinek esélyeit.toro

Az EMNP Erdély 16 megyéjében, Bukarestben és a Kárpátokon túli Bákó megyében állít jelölteket abban a reményben, hogy sikerül megfelelnie annak a követelménynek, amely szerint a párt jelöltjeinek hat képviselői és három szenátori választókerületben kell az első helyen végezniük.

 Az MTI kérdésére Toró T. Tibor tudatos félretájékoztatásnak minősítette Frunda György, az RMDSZ Maros megyei szenátora azon szombati kijelentését, hogy az EMNP megtéveszti a 6:3-as küszöb emlegetésével a választóit. A választási törvény 47. cikkelye pontosan fogalmaz, saját választói előtt járatja le magát, aki megtévesztésükkel próbál előnyökre szert tenni - tette hozzá.

Kimaradt?