Hetekig lehallgatták Korodi Attila volt minisztert

Korodi Attila volt környezetvédelmi minisztert lehallgatta az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a Viorel Hrebenciuc nevéhez fűződő illegális erdő-visszaszolgáltatás ügyében, írja a Mediafax. A politikust ebben az ügyben tanúként már kihallgatták, nem merült fel ellene bűncselemény gyanúja.

Az igaszságszolgáltatásból származó források szerint a DNA azt követően fordult a bírósághoz, hogy lehallgathassa és megfigyelhesse Korodit, miután egy bizonyos Kádas József több ízben is megkereste a volt minisztert, hogy Pásztor Sándor volt vízügyi államtitkárral találkozhasson. A visszaszolgáltatási ügy vádlottjaként Kádas a Romsilva vezetőjéhez akart volna eljutni az államtitkár segítségével. A beszélgetések jegyzőkönyvét a Mediafaxon lehet elolvasni.

A DNA előbb 2 napig, majd 16 napig hallgatta le a volt miniszert a múlt évben a titkosszolgálatok segítségével. Azt is lehallgatták, amikor Kádas József az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnökéhez, Kovács Attilához fordult segítségért azért, hogy Pásztor Sándorral találkozhasson. A volt vízügyi államtitkár és a Kádas közötti találkozó egyébként soha nem jött létre.

Korodi: tudok a lehallgatásról

Korodi Attila vasárnap a Mediafaxnak elmondta, tud arról, hogy lehallgatták, és tavaly novemberben a DNA-nál tanúként már nyilatkozott is az ügyészeknek a lehallgatott beszélgetések jegyzőkönyvei kapcsán. Hangsúlyozta, semmilyen közvetítői szerepet nem vállalt a visszaszolgáltatási ügy gyanúsítottjai és a Romsilva között. Elmondta, jól ismeri Kovács Attilát, de soha nem tárgyalt vele Kádas Józsefről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?