Egy feljelentés alapján vizsgálódik a DNA Mezei János ellen

FRISSÍTÉS: Őrizetbe vették hétfő este az ügyészek Mezei Jánost. A gyergyószentmiklósi polgármester előzetes letartóztatásáról kedden dönt a bíróság – írja az Agerpes.

A gyergyószentmiklósi városháza szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint feljelentések alapján vizsgálódik a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Mezei János ellen. A MPPS-s polgármestert korrupcióval és hamisítással gyanúsítják.

Mint ismert, a DNA hétfőn több helyszínen tartott házkutatást Gyergyószentmiklóson, többek között a városházán és Mezei János lakásán is. Madaras Szidónia szóvivő tájékoztatása szerint az ügyészek elsősorban a polgármesteri hivatal és Budapest V. kerületének önkormányzata által 1996-ban közösen alapított Monturist cég aktáit foglalták.

Mezei Jánost délután Marosvásárhelyre szállították, a DNA székházába. A szóvivő hangsúlyozta, a polgármestert nem vették őrizetbe, csupán a lefoglalt dokumentumokkal kapcsolatban szeretnék őt kihallgatni az ügyészek.

Marosvásárhelyi kihallgatása előtt Mezei János a Székelyhonnak elmondta, semmivel nem vádolták meg, az ügyészek csak a feljelentések valóságtartalmát vizsgálják. 

Virág Zsolt, a Monturist Kft. igazgatója a Mediafax hírügynökségnek elmondta: tavaly májusban feljelentést tett a polgármester ellen, de nem tudja, hogy az alapján indult-e az ügyészségi vizsgálat. 

„Sok »jóakaró« él itt Gyergyószentmiklóson, akik feljelentések tömkelegét küldtek a hatóságoknak, és most a DNA azért van itt, hogy ezek valóságalapját tisztázza” – nyilatkozta az elöljáró. Rámutatott, az ügyészek nem csak egy konkrét kérdésben vizsgálódnak, számos témára kiterjed az ellenőrzés, ezek között a Monturist-ügyet említette.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?