Idén már nem fogadják el Kerekes Károly tervezetét

Nem sikerült elfogadtatnia az RMDSZ-nek hétfőn azt a törvénytervezetet, amely a volt I-es munkacsoportbeli tevékenységet folytatott személyek korkedvezményes nyugdíjazásánál fennálló méltánytalanságot szándékozott orvosolni.

A jogszabályt Kerekes Károly képviselő nyújtotta be a parlamentbe. A politikus a parlament által 2010 végén elfogadott és 2011. január 1-én hatályba lépett törvénynek azt a részét kifogásolja, amely méltánytalan módon asszimilálta a 2001. április 1. előtt I-es besorolású munkacsoportban dolgozó személyeket azokkal, akik ugyancsak az említett periódusban a II-es besorolású munkacsoportban dolgoztak.kerekes

Az RMDSZ sajtóirodájának hétfő esti közleménye szerint „a kormánykoalíció pártjai nem tartották fontosnak elfogadni” a tervezetet. A napirenden egy olyan helyet biztosítottak a jogszabály vitájának, ami nem teszi lehetővé a jelenlegi parlamenti ülésszakban való elfogadását.

„Az RMDSZ továbbra is rendkívül fontosnak tartja a kérdés megoldását, és a választások után is prioritásként kezeli a méltányos korkedvezményes nyugdíjazás kérdését” – szögezi le az RMDSZ közleménye.

Kimaradt?