Bogdan Diaconu: engem is halállal fenyegettek

Halállal és a Magyar Gárda bosszújával fenyegették meg a Facebook-oldalán – állítja Bogdan Diaconu képviselő.

A nacionalista román politikus erről számolt két nappal azután be, hogy Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester Facebook-oldalát halálos fenyegetések és gyűlölködő, trágár kommentek árasztották el. Antalt azután fenyegették meg, hogy Bogdan Diaconu megosztotta a saját Facebook-oldalán a magyar politikus fényképalbumát a prefektúra épülete előtt tartott himnuszéneklésről.

 

Diaconu mindössze két fenyegetést idéz, amelyet szerinte magyarok posztoltak az oldalára. Az egyik december 14-i keltezésű: „Hagyd meg a címedet, hogy elláthassuk a bajodat…Nézz körül jól az utcán, mert lehet, hogy nem éred meg a másnapot”.

A másik fenyegető bejegyzés jóval korábbi, augusztus 18-i: „Nagyon magabiztos vagy, amikor hazugságokat és marhaságokat írsz Facebookra, de a tiszteletünket csak akkor tudod kivívni, ha megverekszel a Magyar Gárdával”.

Diaconescu megjegyzi: Antal Árpádtól eltérően „nem fut panaszkodni a diszkriminációellenes tanácshoz, az ügyészséghez és a nagykövetségekhez”, mert megfenyegették a Facebookon. „Én csak a törvények és az alkotmányosság védelmében fordulok az állami hatóságokhoz, magánügyekben soha” – írja a képviselő.

Mint ismert, a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz, az ügyészséghez és a diplomáciai testületekhez fordult, miután Antal Árpádot halállal fenyegették meg Facebookon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?