Alina Gorghiu a Nemzeti Liberális Párt új társelnöke

Alina Gorghiu választotta társelnöknek a leköszönő Klaus Johannis helyébe csütörtöki tisztújító ülésén a Nemzeti Liberális Párt. A képviselő 48, Ludovic Orban képviselőházi frakcióvezető 27 támogató szavazatot kapott.

Gorghiu a PNL 2017-es kongresszusáig lesz a párt társelnöke a demokrata liberális Vasile Blagával együtt. Mint ismert, a párt a liberálisok és a demokrata liberálisok fúziójával jött létre.

A tisztújító ülésen részt vett Klaus Johannis is, aki Alina Gorghiut támogatta az elnöki tisztség elnyerésében. Ludovic Orban fő támogatója Crin Antonescu, a PNL korábbi elnöke volt. Utóbbi hangsúlyozta, a két jelölt indulása nem jelenti azt, hogy a párt két táborra szakadt.

Megválasztása után Gorghiu közös sajtótájékoztatót tartott Ludovic Orbannal, ezzel is jelezve, hogy szent a béke közöttük. Közölte, hogy a PNL partnere lesz Románia új elnökének, a Szociáldemokrata Pártot (PSD) pedig fő politikai ellenfelének nevezete. A PSD elnöke, Victor Ponta kormányfő egyébként gratulált a PNL új elnökének a tisztség elnyeréséhez.

Kapcsolódók

Kimaradt?