Severin: fasisztoid fiatalok segítették hatalomra Johannist

"Fasisztoid fiatalok" segítségével végrehajtott államcsínynek nevezte blogján egy volt szociáldemokrata európai parlamenti képviselő Klaus Johannis elnökválasztási győzelmét.

A korrupció vádjával bíróság elá állított Adrian Severin szerint a szász politikust geopolitikai érdekekből idegen erők juttatták hatalomra, amelyek ellenőrzésük alatt akarják tartani Romániát. „A puccsot fasisztoid és legionárius csoportok segítségével sikerült véghezvinni” – írja a politikus..Severin felidézte, hogy „erőszakos fiatalok” a kommunizmus megbuktatását követelték a romániai nagyvárosokban a második elnökválasztási forduló előtt. Szerinte a tüntetők nem voltak tisztába azzal, hogy mit kiabálnak. „Így üvöltöztek a két világháború közti Németországban a nácizmustól megfertőzött fiatalok is. Néhány hónap múlva a romániai fiatalok már a zsidók ellen fognak tüntetni” – olvasható a blogon.

A politikus szerint Victor Pontának miniszterelnöknek kell maradnia és segítenie kell Klaus Johannist, illetve a jobboldali államfőt támogató erőket abban, hogy szabaduljanak meg az ellenőrzésükre törekvő „fasisztoid erőktől”.

 

Kimaradt?