Kulcsár Terza: a háromszéki MPP nem alkuszik

A Magyar Polgári Pártnak önállóan kell elindulnia a decemberi parlamenti választásokon, de a néppárti jelölteket befogadják saját listájukra, szögezte le sajtótájékoztatón az MPP Kovászna megyei elnöke.

Kulcsár Terza József kifejtette: a polgári párt háromszéki szervezete nagyon határozott álláspontot képvisel csütörtökön a Székelyudvarhelyen sorra kerülő MPP-EMNP tárgyaláson.Kulcsar-Terza-Jozsef

„Háromszék nem alkuszik: az MPP-nek indulnia kell a választásokon, kizárt a függetlenek támogatása, viszont létfontosságú a jobboldali pártok összefogása. Az MPP-t a törvény kötelezi, hogy elinduljon a választásokon, ezért az EMNP jelöltjeinek a polgári párt listájára kell felállniuk" – szögezte le Kulcsár Terza József.

Hozzátette: ez egy nagyon komoly javaslat, ugyanakkor arra emlékezteti a néppárt vezetőit, hogy korábban ők nyilatkozták, hogy az összefogás egyetlen akadálya Szász Jenő személye. Mivel ez az akadály elhárult, megvalósulhat a közös indulás az MPP színeiben, ugyanis az EMNP-t a törvény nem kényszeríti a megmérettetésre.

„A parlamenti választások után beszélhetünk együttműködésről és fúzióról is", mondta a polgári párt háromszéki elnöke, aki szerint, ha a két párt vezetői nem tudnak megegyezni, az MPP az ország 18 megyéjében indít jelölteket, Székelyföldön minden körzetben lesz jelöltje.

Ugyanakkor úgy véli a néppárti vezetők által emlegetett 6 képviselői és 3 szenátori alternatív küszöböt nem lehet elérni.

Kimaradt?