Egy Népszava-cikk ellen tiltakoznak a Tőkés-gyerekek

Közleményben határolódtak el kedden Tőkés László EP-képviselő gyermekei a Népszava október 13-i számában megjelent, Az ördög püspöke című cikkétől.andrassew-ne-vigy-minket-cimlap1

A kifogásolt írás a lap publicistája, Andrassew Iván Ne vígy minket a kísértésbe című könyvének recenziója. Az idén májusban megjelentetett, nagy visszhangot kiváltó kötet dokumentumok felsorakoztatásával Tőkés László magánéletét tárja fel az olvasóknak.

A recenzió szerzője, Várkonyi Tibor többek között megállapítja: „(Tőkés) Zsarnok családfő, azzal a szándékkal, hogy kiirtsa magzataiból az egyéniséget, kordában tartsa őket zsebpénz megvonással, fenyítéssel, ugyanakkor magához édesgesse, olcsó előnyökkel, csakhogy eltaszítsák maguktól szülőanyjuk szeretetét".

A Tőkés-gyermekek – Máté, Ilona és Márton – közleményükben kikérik maguknak azt a „minősíthetetlenül aljas próbálkozást", hogy politikai megrendelésre egyesek ismételten a családjuk jó hírnevét próbálják besározni, illetve apjukat a családján keresztül próbálják kikezdeni.

„Egyben teljes mértékben elhatárolódunk az Andrassew Iván-féle rosszindulatú bulváríróktól és követőiktől. Felszólítjuk őket, hogy se édesanyánkat, se minket ne használjanak fel édesapánk ellen, és kérjük, hogy ne zavarják többet a belső családi életünket" – zárul a közlemény.

Kimaradt?