A rendőrség már körözi Asztalos Csaba bántalmazóit

A bukaresti rendőrség már körözi azt a négy személyt, aki múlt szerdán feltartóztatta, majd sértegette és fenyegette az utcán Asztalos Csabát, az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) elnökét – írta hétfőn a Mediafax rendőrségi forrásokra hivatkozva.asztalos csaba

Asztalos pénteken tett feljelentést a rendőrségen. A CNCD elnöke azonban nem tudta megadni az agresszorok személyleírását, mert már nem emlékszik egyikük arcára sem. Korábban az maszol.ro-nak elmondta, barátai, ismerősei unszolására fordult rendőrségi segítségért.

A CNCD elnökével történteket nyílt levélben ismertették a miniszterelnökkel civil szervezetek. Victor Ponta vasárnap nyilatkozatban ítélte el az incidenst.

Az RMDSZ szolidarizál Asztalos Csabával. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség szolidaritásáról biztosítja Asztalos Csabát, az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnökét, és határozottan elítéli az ellene elkövetett erőszakos cselekedetet – közölte hétfőn az RMDSZ sajtóirodája. Az állásfoglalás szerint az RMDSZ bízik abban, hogy a rendőrség rövid időn belül elkezdi a kivizsgálást az ügyben, a tetteseket előállítják és felelősségre vonják. „A Szövetség megengedhetetlennek és elfogadhatatlannak tartja az Asztalos Csabával történteket, ugyanakkor teljes mértékű szolidaritásáról biztosítja őt” – olvasható a közleményben. Az RMDSZ ugyanakkor rendkívül aggasztónak tartja az elmúlt időszak felerősödött, magyarellenes hangulatát, amelyet a futballhuligánok gerjesztenek, ezért bölcs és megfontolt nyilatkozatokra, a békés együttélés szorgalmazására hívja fel minden politikai szereplő figyelmét.

 

 

Kimaradt?