Szokatlan társaságban fotózták le Párizsban Elena Udreát

Elena Bica, a Szervezett-bűnőzés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) főügyésze társaságában látható Elena Udrea államfőjelölt azokon az idén februárban, Párizsban készült fotókon, amelyet csütörtökön közölt egy blog.

A Népi Mozgalom Pártjának elnöke mellett felbukkan a képeken Ana Maria Topoliceanu, az Országos Befektetési Társaság korábbi elnöke is. A fotókat közlő blog szerint a felvételek „egy vitatott politikus, egy politikai alapon kinevezett ügyész és egy nagy költségvetésű állami intézmény vezetőjének közeli viszonyát” bizonyítják.

Alina Bicát 2012-ben nevezték ki a DIICOT élére, 2014 februárjában pedig Elena Udrea nem volt még a PMP elnöke és államfőjelöltje. A HotNews ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a két hölgy barátsága közismert. Még abból az időszakból ismerik egymást, amikor Udrea turisztikai miniszter, Bica pedig igazságügyi államtitkár volt.

A portál felidézi azt is: Elena Udrea néhány napja tagadta, hogy érintett lenne az úgynevezett Microsoft-dossziéban, amelyben a volt férjét, Dorin Cocoșt már letartóztatták. Tagadta azt a Huffington Postban megjelent információt is, miszerint köze lenne a szintén állami közbeszerzésekkel kapcsolatos, úgynevezett EADS-dossziéhoz is. 

FRISSÍTÉS: Elena Udrea úgy reagált: a képeket szerinte a titkosszolgálatok készítették, és ez a bizonyíték arra, hogy neki a kampányban a titkosszolgálatokkal is kell hadakoznia. Közölte, hogy a társaságában látható mindkét hölgy jó barátnője, egyiket húsz, a másikat öt éve ismeri. "Mi kivetnivaló abban, hogy együtt töltöttünk Párizsban egy délutánt?" – fogalmazott Udrea.

Kimaradt?