Összevissza kommunikál a kormány sajtóirodája

Egymásnak ellentmondó közleményekben számolt be szerdán a kormány sajtóirodája annak a törvényjavaslatnak a véleményezéséről, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti a bűnvádi dossziékból információkat kiszivárogtató személyeket.

A tervezetet Șerban Nicola szociáldemokrata szenátor terjesztette be a parlamentbe, és hatalmas felháborodással fogadta a sajtó, mert elsősorban az újságírókat érintené. A Btk-t módosító jogszabályt időközben a szenátus hallgatólagosan elfogadta.

A Ponta-kabinet szerdai üléséről kiadott délutáni kormányközlemény szerint a miniszterek pozitívan véleményezték a tervezetet. Késő este a kormány sajtóirodája újabb közleményt adott ki, amely szerint a jogszabályt negatívan véleményezték a szerdai ülésen.

A román sajtó emlékeztet arra, hogy Victor Ponta miniszterelnök az esti órákban (a második kormányülés előtt) védelmébe vette a törvényt. A Mediafax és az Agerpres is idézte azt a nyilatkozatát, miszerint a bűnvádi dossziékból történő szivárogtatást „egész Európában büntetik”.

Kimaradt?