A háromszéki RMDSZ erejét is leméri a vasárnapi elnökválasztás

Bukarestből csak az RMDSZ látszik, ezért fontos, hogy vasárnap Kelemen Hunor neve mellé minél több szavazat kerüljön, hogy minél nagyobb erőt tudjon felmutatni, ez ugyanis befolyásolhatja, hogy a következő tíz évben mennyire tudunk beleszólni a hazai politika alakulásába, mutatott rá Antal Árpád.

A sepsiszentgyörgyi polgármester, az RMDSZ helyi elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette: a Băsescu éra után új korszak kezdődik Romániában, mindenki a mostani elnökválasztásokkor mutatja meg mennyire izmos.

Antal Árpád rámutatott: nincs értelme vasárnap román jelöltre voksolni, hiszen az első fordulóban a magyar közösség szavazataival sem lehetne eldönteni a választások kimenetelét, de az is látszik, hogy a népszerűségi lista második és harmadik helyezettje között is akkora a különbség, hogy az erdélyi magyarok szavazata nem elég arra, hogy eldöntse, ki jusson be a második fordulóba.

A sepsiszentgyörgyi elöljáró a háromszékieknek is üzent. Kifejtette: Kovászna megyében azért nagyon fontos Kelemen Hunorra szavazni, mert ha a szövetség jelöltje a térségből kevés szavazatot gyűjt be, akkor csökken a háromszéki RMDSZ politikusok súlya a szövetségen belül. Antal Árpád így nyilatkozott: „Amit mi, Tamás Sándorral képviselünk kevésbé tudjuk majd megjeleníteni az RMDSZ-en belül. Azt, hogy milyen mértékben tudjuk Székelyföldről befolyásolni az RMDSZ döntéseit, erőteljesebben képviselni a székelyföldi embereket azon múlik, hogy hány szavazatot tudunk felmutatni Kelemen Hunor neve mellett. Ha nincs mögöttünk a közösség, akkor nem tudunk erős emberek lenni a szövetségben”, mondta Antal Árpád. 

Kimaradt?