Előzetesben az erdőrestitúciós ügy két gyanúsítottja

Az erdőrestitúcióval kapcsolatos korrupciós ügy két gyanúsítottjának, Andrei Hrebenciucnak és Paltin Gheorghe Sturdzának a harminc napos előzetes letartóztatásáról döntött az ügyészség kérésére pénteken  a legfelsőbb bíróság.

Andrei Hrebenciucot pénzmosással és befolyással történő üzérkedésben való bűnrészességgel, Paltin Gheorghe Sturdzát bűnszervezet létrehozásával, megvesztegetéssel, hivatali visszaélésre való buzdítással gyanúsítják.

Andrei Hrebenciucot jelenlegi a brassói rendőrség fogdájában őrzik. Péntek reggel meglátogatta őt apja, Viorel Hrebenciuc lemondott parlamenti képviselő is, aki szintén gyanúsítottja az ügynek. A politikus „disznóságnak” nevezte a vádakat, és közölte, hogy fia fellebbezni fog az előzetes letartóztatás ellen.

Egyébként jövő héten maga Hrebenciucot is vizsgálati fogságba helyezhetik, ugyanis hétfőn a képviselőház várhatóan tudomásul veszi a lemondását, így megszűnik a mentelmi joga. Az ügyészek korábban az előzetes letartóztatását kérték, de ehhez bírósági döntésre van szükség.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?