Megtudtuk Orbán Viktor kolozsvári programját

Nem időzik túl sokat Kolozsváron Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök forrásaink szerint „csak jön és megy”. Budapest még nem közölte a hivatalos programot.

A maszol.ro információi szerint csütörtökön este hétkor száll le Orbán Viktor repülőgépe Kolozsváron. Mint ismert, a magyar miniszterelnök az Erdélyi Református Egyházkerület meghívására a református kollégium és szakiskola új épületét avatja fel pénteken a kincses városban.

Úgy tudjuk, hogy Orbán Viktor Semjén Zsolt kormányfő-helyettessel, Potápi Árpád államtitkárral és Wetzel Tamás államtitkár-helyettessel együtt érkezik. Semjén Zsolt másnap a marosvásárhelyi Sapientia által szervezett Egyetem Napján vesz részt.

A magyar kormányfőt előreláthatóan a bukaresti magyar nagykövet és Horváth Anna kolozsvári alpolgármester fogadja majd a reptéren. Innen Orbán Viktor a Sapientiára hajt, ahol az egyetem vezetőivel tart egy félórásra tervezett megbeszélést. A találkozó tényét lapunknak Dávid László rektor is megerősítette.

Kiss Gábor, az Erdélyi Református Egyházkerület sajtósa szerint Orbán csütörtök este a püspökségen vacsorázik és ott is tölti az éjszakát. A szakiskola avatóünnepsége pénteken tíz órakor kezdődik. Az ünnepség után a kormányfő a válaszúti Kallós Zoltán Alapítványt keresi fel.

Orbán Viktor tudomásunk szerint végül nem találkozik az erdélyi magyar politikai szervezetekkel. „Úgy tudjuk, hogy csak jön és megy” – fogalmazott kérdésünkre egy RMDSZ-es politikus. Mint ismert, az iskolaavató időpontjára Orbán elleni és melletti tüntetést is tartanak Kolozsváron.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?