Sorbán Attila Örs maradt az EMI elnöke

Újraválasztották az Erdélyi Magyar Ifjak elnökének Sorbán Attila Örsöt a szervezet hétvégén tartott tisztújító küldöttgyűlésén.

Évértékelő és tisztújító küldöttgyűlést tartott az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szeptember 27-én. Az Erdély minden tájáról érkező közel 30 küldött egy évre választotta meg a szervezet országos vezetőit – közölte hétfőn az EMI ajtóirodája.

A tagszervezetek, majd az elnökségi beszámolók és évértékelő után a háromtagú vezetőségben elnökként Sorbán Attila Örs, alelnökként Szűcs Péter, titkárként pedig Farkas Zsuzsa került újraválasztásra a helyi szervezetek képviselőiből és az országos elnökség tagjaiból álló küldöttgyűlés által.

Az elmúlt év legsikeresebb országos jelentőségű megvalósításának – a 10. EMI-tábort leszámítva, amelynek kiértékelőjére szintén ezen a hétvégén került sor – a Jogaink Romániában magyarul című ismeretterjesztő kiadványt ítélték. Helyi szinten, a tagszervezetek rendezvényei között a megemlékezések, ünnepségek, előadások és koncertek mellett helyet kaptak az ifjúsági vetélkedők, pályázatok, képzések és honismereti túrák is.

 

Az elkövetkező évben nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni az országos szintű projektekre, amelyek célja a magyar ifjúság tevékeny közösséggé formálása, mondta Sorbán Attila Örs. Az elnökség ez alkalommal fogadta el két szakcsoport megalakulását is: a hagyományőrző és a médiás csapat tagjai képzéseken és tréningeken vesznek részt, valamint az EMI keretein belül gyakorolhatják az adott tevékenységeket.

Kimaradt?