Október 21-én folytatódik a Mikó-per

A védelem több kérését is elfogadta a Mikó-per hétfői tárgyalásán a ploiești-i táblabíróság – tudtuk meg Markó Attilától, a per egyik vádlottjától. A következő tárgyalást október 21-én tartják.

Elfogadta ploiești-i táblabíróság a Mikó-per hétfői tárgyalásán a védelemnek azt a kérését, hogy a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatásának ügyében indított bűnvádi dossziéhoz csatolják a Kovászna Megyei Törvényszéknek azt a jogerős ítéletét, amely szerint az ingatlan a református egyház tulajdona – nyilatkozta a tárgyalás után a maszol.ro-nak Markó Attila.

A perben elsőfokon három év börtönre ítélt képviselő elmondta, elfogadták azt a kérésüket is, hogy idézhessenek be egy ingatlanszakértőt. A védelem által kért tanúk kihallgatását elutasította a bíróság, ugyanakkor kikérték a pénzügyminisztérium álláspontját is az ügyben. A per másik vádlottja, a Marosán Tamás elleni vádak elévülését várhatóan a következő tárgyaláson állapítják meg a bírák – tájékoztatott Markó.

A következő tárgyalást október 21-én tartják. Arra a kérdésünkre, hogy mennyire tartja biztatónak a hétfői tárgyalás fejleményeit, Markó Attila kijelentette: „ezek már csak ráerősítések, annyi minden szól mellettünk ebben a dossziéban, hogy csak a vak nem látja az igazságot”.

Mint ismert, a buzăui bíróság alapfokon azt állapította meg, hogy jogtalanul szolgáltatták vissza a Székely Mikó Kollégium épületét az Erdélyi Református Egyházkerületnek, ezért alapfokon három év letöltendő börtönbüntetést szabott ki Markó Attilára és Marosán Tamásra, míg Silviu Clim, az igazságügy minisztérium volt jogtanácsosa három év felfüggesztettet kapott. A vádlottak fellebbeztek, így a ploieşti-i táblabíróságnak kell meghoznia a végső ítéletet. Időközben az egyik vádlott, Marosán Tamás ellen indított büntetőjogi eljárás elévült.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?