Ítéletet hirdetnek hétfőn a Mikó-perben?

Újabb tárgyalási fordulót tartanak hétfőn a Mikó-perben. Markó Attila ügyvédje szerint az ügyben akár ítélet is hirdethetnek a bírák.

Két tanú és egy szakértő beidézését készül kérni Markó Attila ügyvédje hétfőn a ploiești-i táblabíróságtól a Mikó-per újabb tárgyalásán. Eugen Iordăchescu a maszol.ro-nak elmondta, emellett kérni fogják a vádak elévülése miatt a Marosán Tamás elleni eljárás beszüntetését.

Az ügyvédtől megtudtuk, a védelem azt is szeretné elérni, hogy a bűnvádi dossziéhoz csatolják azt a korábban – egy polgári perben – született jogerős ítéletét is, amelynek értelmében a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium a református egyháza tulajdona.

Eugen Iordăchescu kérdésünkre nem zárta ki, hogy a bíróság valamennyi kérésüket elutasítja, és akár már hétfőn ítéletet hirdet. „Bármi lehetséges, de én bízom az igazság kiderítésében” – jelentette ki.

Markó Attila képviselő a maszol.ro megkeresésére úgy fogalmazott: az, hogy ő mire számít, a román igazságügyben semmit nem jelent, már több ízben zajlott olyan trágyalás, amikor vártak valamire, ahhoz képest pedig teljesen más történt. "A mi részünkről semmilyen olyan eljárási probléma nincs már, ami miatt a döntésnek halasztódnia kellene. A bírón múlik, hogy mit szeretne még ebben az ügyben" – mondta az RMDSZ-es képviselő.

Kapcsolódók

Kimaradt?